Free-shaping och annat intressant.

Jag har lite funderingar, igentligen skulle jag vilja spela in mina träningar med Pino och sedan lägga ut dem här, det hade varit bra för mig att se vad jag gör för fel och det hade varit kul med feedback. Därför ska jag nog försöka lista ut hur man lyckas med det projektet - he he he, jag som är så teknisk av mig.

Pratade med mamma igår, hon har blod hemma så nästa gång jag åker dit, ska vi testa att lägga ett viltspår och om det går lika bra som bruksspåret så ska vi anmäla till anlagsprov (Y). Skönt att han är skottfast, det innebär att vi kan köra på ett öppet spår nästan med en gång. Tur att mamma fortfarande har kvar en del gammla kontakter och att hon har koll på läget. Minns fortfarande första gången jag var med på ett anlagsprov - med Äsch, ååh Äsch. Han var en fin hund han, min läromästare.


Bild: Benedicte Lervik



Det här med Moderaterna, vi pratade lite om det häromdagen och vi finner det lika skrattretande bäggetvå. Folk som blir förvånade över vad de vill få igenom, att de vill höja pansionsåldern, minska lärarna och så vidare. Jo, jag tycker att det är hysteriskt kul faktiskt, för det är ju precis vad partiet står för- Är folk i allmänhet så dumma att de röstar på ett parti utan att veta vad de står för?

Som en groda utan ben..

Hopplös!

Det är jag det, hopplös på alla sätt och vis.

Spår.
Igår la jag faktiskt ett trevinklat spår som fick ligga i 40 minuter innan vi gick ut det. Pino har fått upp en enorm säkerhet i spåret och det enda jag kunde göra var att springa med. Vilket är bra, inte en enda viinkelmiss och inte en enda gång gick han av spåret. Det känns helt underbart att han har kommit så långt i den träningen. Om några dagar ska vi lägga ett pinnspår till honom så att vi kan få in markeringarna i bruksspåret. Synd att vi inte kommer lika bra överrens när det kommer till lydnadsbiten, vi sliter fortfarande med den där dumma, dumma targetten. Men det går frammåt i alla fall. Det kommer bli tungt för mig att tävla bruksspår, för jag kommer behöva springa som en idiot, förhoppningsvis lugnar han ner sig så småning om. Jag lyssnar på Jannes råd när det kommer till det och han säger att de lugnar ner sig så småning om!

Jag funderar också på att träna in blodspår på honom och låta honom tävla i det, dem behöver bara vara över 9månader för att få tävla och jag skulle behöva en energiboost! Jag skulle behöva en liten såndär, en liiten Boooost!


Foto: Benedicte Lervik



//Pinan och Nean


Free-shaping, vacker tass och andra äventyr.

Det har snöat en del nu och sön den är alltid kul. Kul för många saker, men framför allt för Pino. Vår söta "lilla" skrutt som trycker trynet ner i den vita massan och springer så en bit. Landar på ryggen, gosar sig en stund och jagar snön som flyger framför mina fötter. Vårt toksöta monster som hoppar upp och fångar de virvlande snöflingorna. Lilla monstret som nu ligger vid mina fötter och sover.


Bild ifrån igår, innan smön kom..



En liten tanke ställare till mig själv nu när jag faktiskt har kommit igång att träna lite, är detta med free-shaping. Jag gillar metoden på alla sätt och vis. Både för att jag tycker att det är kul och för att han tycker att det är kul. Men det är en väldigt stor skillnad beroende på vilken hund man tränar med och jag är så van vid kvicka chilli där man kan ta lite genvägar, detta är genvägar som jag defnitivt inte kan ta med Pino. Efter att det tagit oss så lång tid att förstå targeten, så tänkte jag att det säkert skulle underlätta att träna in någonting annat för att han lättare skulle börja bjuda på bedenden. Vilket också var det som skedde, däremot är jag något otydlig i mina klickanden, vilket vi måste gör någonting åt, för en stressad hund är ingenting jag vill ha! Därför ska jag själv träna min klickning och dessutom tror jag att jag ska börja skriva ut mina mål och delmål!

Den här veckan har han äntligen blivit säker på fottargeten, han har dessutom lärt sig beteendet vacker tass. Så nu ska vi fortsätta frammåt. Jag har en liten fundering, det borde ju gå att lära hono att lyfta på läpparna. För det är ett beteende han självmant gör ganska så ofta, undra hur man kan lyckas lära honom att göra det på komando? Det tåls att tänka på framöver, för det skulle passa så fruktansvärt bra i mitt tänkta freestyleprogram!

// Värmlandsligan

RSS 2.0