Tentamen nr 3 och en himlans massa tur!

Idag var det dags för tenta nr 3 och den här perioden har ja varit nå så fruktansvärt skoltrött och jag har plågat mig igenom stycken och perioder som annars är mina favoriter. Klart att det någon gång skulle slå mig också, så mycket energi jag lagt ner på skolan och ibland känns det så hopplöst, ibland önskar jag mig ett jobb, så att jag slapp tänka på det när jag kom hem på kvällen. Bara själva tanken på att syssla med någonting som bara ä just när man är där, så man inte behöver känna sig pressad för tentor och inlämningar.
Men det kommer en vacker dag det med :)

Idag när jag var på pressbyrån hände det en märklig sak! Jag skulle plocka ut In Flames biljetterna till min födelsedag, nojig och nervig som vanligt, lämnar jag fram lappen där jag noga skrivit ner allt som behövdes. Killen på pressbyrån kollade på lappen och gick bort till apparaten utan någon anmärkningsvärd reaktion. Åh så hör jag en smått förvånad röst - In Flames? Tre biljetter till In Flames? Så ändras tonen i rösten en aning - Får jag följa med?
Min reaktin -he he he he he xD
Pinsam tysdnad.
- Nehdå, jag jobbar nog ändå..

Hahaha :D - det gjorde min dag! Så synd att Daniel ska få biljetten i julklapp så att jag inte kan berätta det för honom!






Tentor, stadga, slalom och sök!

Japp här sitter jag i mitt fina stora, vita vardagsrumm. Väggarna är cremfärgade med små detaljer och det pyttelilla soffan är aldeles vit av hundhår. På parkettgolvet ligger en damsugare så lägligt och solen lyser in på mitt ansikte. Detta har på det stora hela varit en helt fantastik vecka! Först fick jag veta att in flames spelar på min födelsedag och några sekunder senare fick jag panik ifall jag inte skulle få biljetter. Nästa dag fick jag min tenta och den med ett vg! - NÖJD TJEJ! Torsdag kväll köpte jag biljetter till in flames på nöjes och sedan la jag massa blonderingemedel i min älsklings hår. Det kalaset slutade med att han var aldeles vithårig. Igår var jag effektiv till tusen, gick upp toktidigt och skrev alla frågor till nästa tenta som är på onsdag, jag betalade alla räkningar, tog en långpromenad i skogen med sandra, åkte in till stan och köpte vin och tillsist blev min älskling äntligen silvrig i håret (Y)


Nu när hela världen tycks skaffa barn eller gifta sig kan man inte låta bli att kiga på klänninar lite, vist är den vacker? :)

 

Jag har en liten tanke på att börja träna sök, att testa i alla fall. Jag tror att Pino skulle tycka att det var tok,tok,tok kul och jag, ja jag gillar kaffe! Jag har börjat bygga ut stagdan och träna med fler störningar. Så som utomhus, vid löfbergs lila är toppen (Y). Sen kan han faktiskt gå slalom mellan mina ben och det mina vänner, det är jag stolt över - framför allt för att han måste huka sig för att komma under, min stora, stora klump!

 

 

nej,, nu tillbaka till 15,16,17 och 1800- talen! Bland ett virrvar av prostituerade, revolutioner, racism, erövringar och kvinnosyner. ( jag sköms över mitt namn - jag är döpt efter den förste "ras biologen" på jorden och den jäveln, han var svensk dessutom)

 

 

// Linnéa och Pinan


Strandkungens Pinocchio

Idag har vi kört vårt andra shaping-pass och det börjar släppa lite, även om han inte förstår klicket ordentligt ännu så börjar det ringa en liten klocka och jag fick han till att stampa på locket in emellan. Fast pino, han förstår inte vaför han inte bara kan tugga på den och få godis. Häromdagen testade vi lite uppletande, bara på ren lek men han är taggad till tusen. I morgon ska vi testa att lägga ett spår till sparveln, Sandra och Alfons står till hjälp, då Pino verkligen behöver jobba på att slappna av i nya miljöer.  Usch, nu låter det som om att jag övertränar stackarn, fast jag är mycket noga med att hålla allting på lek och inte ställa spec mycket krav. Faktiskt är det så att husse tränat honom fram tills nu och duktiga är dom! Koppelgånde börjar sitta åtminstonde så länge störningarna inte blir allt för många.


Foto: Benedicte Lervik

 

Mitt andra hjärta har flyttat till min systeryster och jag försöker att inte tänka på det, men ont gör det och tomt är det. Han är diagnoserad till en lokal borelia i öga samt nos. Han svarar bra på medicinen hitils och trivs gott. Dagarna spenderar han i soffan, mysandes och kvällarna får han långa promenader och lite träning. Han har det bra, det är en tröst åtminstonde, han mår bra och han håller på att bli frisk! :)

 

// Värmlandsligan

 


helgen efter halloween!

Idag är det fredag och jag ser ett ljus i tunneln!
chilli har flyttat till min systeryster en sväng och vi håller tummarna på att det fungerar! eftere tt besök hos en ögon specialist har vi kommit fram till att knatten kanske har en lokalverson av borelia och det, det är posetivt! posetivt att veta vad och att det går å behandla! men det är tomt här utan honom och det gjorde ont i mig att behöva lämna honom igen!

Pino har hamnat i en riktig trottsålder, men det är tur att han är så lugn som han är - bamsebäbisen! I veckan har vi fått posetiv kretik från hans uppfödare och det känns så otroligt kul! han är vacker extriört och vad jag märker träningsmässigt är att han har en enorm stadga (Y) sen har han lite problem med andra saker - men hej han är bara valp!

Idag kommer bästaste Löffe pöffe å julia! de ska bi kul och ta igen massa förlorad tid - det var ett tag sedan vi slutade nu. Dessutom kommer Token så Pino får en jämnårig lekkamrat, det kan bli intressant!

Over and Out
Nu ska ja ta på mig kläder och springa till bussen!


Tentamen nr 2

Tenta två är inskickad och väntar på bedöming, den handlar om 1500-talets supande, frånvarande och ikke levande i celibat präster, den handlar om ståndsamhället i sverige, dess uppomst på en ö i mälardalen och dess inverkan på människorna och den handlar om det feodala systemet ur en ekonomisk synvinkel.(Y)

Nu däremot packar jag kammar, saxar och maskiner, för om några timmar bär det av mot västkusten och vad jag saknar mitt röda lilla lejon som väntar på mig där. Dessvärre blir han bara allt sämre och i morgon bär det av till veterinären. Då får ni hålla en tumme för oss allihopa!

Pino har blivit en riktig liten myspropp och jag säger ständigt till mig själv - den här gången ska jag göra det rätt och visst är vi en bit påväg. Han är fin och blott 6 månader gammal når han en höjd av ca 67cm! han har precis ingått sin andra fällperiod och en mycket lycklig ägare påstår sig stolt inte behöva damsuga mer än innan hon fick pälshund.

"Med mitt kaffe i högsta hugg, mitt illröda hår och allt annat virriga néa alltid lyckas med, målar hon badrummet, börjar få upp gardiner, ska borra i väggen, få upp hyllor, tavlor, lampor osv. Det går sakta men det går frammåt och ju mer jag bor här, destomer älskar jag det. själva känslan att vakna på morgonen sätta på mitt kaffe (TACK för den nya kaffebryggaren mamma!! har levt med en halvt ihopopererad sedan i våras när siri pajade min - ajaj säger mina fingrar), ta min morgonpromenad längs älven, låta pino springa löst och sedan gå in sätta mig vid mitt köksbord pch titta ut över de fallande röda löven - hösten är den vackraste av dem alla - så full av värme, så full av mys! ♥"

Puss på nääsan!

RSS 2.0